13 Mayıs 2015 Çarşamba

Saç Uzatan Şampuan

Saç Derisi Sağlığı ve Hızlı Saç Uzatmak

Saç bakımı saç köklerinden başlar. Saç tellerinin dokusu ne kadar iyi, ne kadar parlak olursa olsun saç köklerine gereken özeni göstermezseniz saçlarınız bir süre sonra zayıf ve donuk görünmeye başlayacaktır. 

Konu saç bakımı veya saç ile ilgili bir mecraya geldiğinde insanların ilk araştırdıkları şey şampuanlar oluyor. Oysa bu son derece yanlış bir düşünce. 

Örneğin hiç bir şampuan saç çıkarmaz veya saç  dökülmesini önlemez. Çünkü saçınızda 1 dakika duran bir köpükten ne beklenebilir. Aynı şekilde hiç bir şampuan da saçınızı daha hızlı uzatmaz.

Saç köklerini güçlendirmek için yapmanız gereken 3 şey var; birincisi saç derisini temiz tutarak bakteri, yağ oluşumunu engellemek, ikincisi düzenli masaj yaparak kan dolaşımını arttırmak, sonuncusu ise doğal yağlarla kurumasını engellemek. Bu 3 temel kuralı uygularsanız saç köklerini güçlendirip, cilt hastalıklarına ve kepeğe karşı koruma sağlamış olursunuz.

Saçların Çabuk Uzamasına Yardımcı Ürünler Nelerdir


Çabuk saç uzatmak için eczanelerde ve sağlık marketlerde satılan pek çok saç kozmetiği bulabilirsiniz. Bu ürünler dışında B kompleks vitaminleri, A ve C vitamini içeren vitamin takviyeleri saçların sağlıklı uzaması için size yardımcı olabilir. Bunlar dışında özellikle saç uzaması üzerinde olumlu etkisi bulunan vitamin ve doğal ürünler arasında beta-karoten, keten tohumu yağı, silis, keratini ve ısırgan otunu sayabiliriz.

Saç Uzatan Sinameki Maskesi


Aktardan aldığınız 1 tutam sinemakiyi bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz. Süzdükten sonra biraz soğuyunca içine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampül koyup karıştırıyorsunuz ve sadece saç diplerinize uygulayıp biraz masaj yapıp yarım saat bekledikten sonra yıkıyorsunuz. Bu işlemi haftada bir kez düzenli olarak yaptığınızda 3 ayda saçların hızla uzadığnı göreceksiniz.

En İyi Saç Uzatma Yöntemi


Saç uzatmak için kullanılacak temel yöntem vitamin ve mineral bakımıdır. Saç derinize yapacağınız vitamin ve mineral bakımıyla saç köklerinizin daha güçlenmesini ve uzamasını sağlayabilirsiniz. bunun için bir sulu çözelti hazırlayacaksınız;

1 yemek kaşığı su
Çeyrek çay kaşığı ascorbic acid (c vitamini)
Çeyrek çay kaşığı b5 vitamini ( d-panthenol)
Çeyrek çay kaşığı niacinamid (b3 vitamini)
Çeyrek çay kaşığı biosulfur (suda çözünebilen kükürt)


Saç uzatmada kullanacağınız bu sulu çözeltiyi bir cam tabakta hazırlayıp saç diplerinize sürüyorsunuz. Çözeltinin günlük hazırlanması lazım c vitamini çabuk bozunan bir madde, sulandırıldığı an kullanılması gerekiyor.
 
Yağ karışımı için şu maddeler lazım;

30 ml hint yağı
30 ml kara üzüm çekirdeği yağı
30 ml jojoba yağı
20 ml avokado yağı
10 ml biberiye yağı
10 ml lavanta yağı
10 ml e vitamini
1 çay kaşığı çinko oksit
1 gr kristal menthol


Yağ karışımını bir seferde hazırlayabilirsiniz, spreyli bir şişeye koymanız faydalı olur, her kullanımdan önce bolca çalkalayarak saç derisine sprey yardımıyla sıkarsınız. Sulu karışımı kafanıza sürdükten 5 dakika kadar sonra yağlı karışımı saç derinize sürüp sabah duş alın. Bu ürünleri sadece saç diplerinize sürmeniz gerekiyor. Bu uzatma bakımını 2 günde bir yaparsanız oldukça iyi sonuçlar alırsınız.



1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Saç bakımı üzerine paylaştığınız faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık.
    Ben de saç bakımı ile ilgili doğal yöntemler denemeyi seviyorum. Saçlarımı daha gür ve hacimli hale getirmek için zeytinyağı ve argan yağıyla saçlarıma maske yapıyorum. Ayrıca bıttım sabunuyla saçları yıkamak da hem saç derisini güzel temizliyor hem de saçları daha parlak ve gür yapıyor. Bu konuyla ilgili tecrübelerimi paylaştığım yazımı, faydalı olması adına ben de sizinle paylaşmak isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/sac-gurlestirme-yontemleri/

    Keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil