2 Kasım 2013 Cumartesi

Yağlı Saç Derisi Tedavisi



Aşağıdaki önlemleri almanız gerekir:

• Saç ve saçlı derinizi hafif bir şampuan ile yıkayın. Lipit giderici aktif maddeler içermemeli ve saçı kurutmamalı. Sebum akışkanlığını engellemek için anti-seboreik aktif maddeler içermeli. Kalsiyum tuzunu önleyecek maddeler içermeli.

• Saçlarınızı iyice durulayın.

• Saçlarını nazikçe kurulayın. Eğer saç kurutucu kullanıyorsanız fazla sıcağa ayarlamamaya dikkat edin. Böylece sebum akışkanlık kazanmaz ve saçlarınız çabuk yağlanmaz.

Yağlı Saçlar Nasıl Yıkanmalı?
Aşırı yağlı saçları yıkarken, saçlar şampuanlanmadan önce saçlı deri iki kez yıkanmalıdır. Şampuanın köpürmeye başlaması, saçlı derideki yağın uzaklaşması anlamına gelir. Bazen saçlı deri fazla yağlı olduğunda, yağlar deriden uzaklaştırıldığı için, ilk yıkamada köpürme olmayabilir. İkinci ve hatta üçüncü kez saçlar, şampuanla bolca köpürtülerek yıkanmalıdır.

Saçı uzun olan kadınlar şampuanı saçlı derilerine uygularken, saçlarını tepede toplamadan yani tamamen dağınık bırakarak ve saçlara da yedirerek uygulamalı, parmaklarla saçlı deriye masaj yapmalıdırlar. Erkekler ise, bolca köpürterek şampuanı uygulamalıdırlar.

Saç kremleri kullanılmalı mıdır?
Saç kremi ve içerisinde nemlendirici de bulunduran ikisi bir arada ürünleri yağlı saçlarda kullanmak fazla iyi değildir. Çünkü yağ, zaten en iyi koruyucudur. Saça sürülen nemlendiriciler, deriden salgılanan yağın daha da kolay bir şekilde saçta yayılmasına neden olur ki bu da, saçtaki yağlanmayı fazla daha fazla arttırır. Eğer muhakkak saç kremi kullanılacaksa; saçlar yıkandıktan sonra, fazla hafif bir şekilde sadece saç uçlarına uygulanılabilir.

Saçlar nasıl şekillendirilmelidir?
Saçı sık fırçalamak ve taramak da saçların yağlanmasını hızlandırır. Fırçalama işlemi yağ bezlerini de aktifleştirir. Ayrıca saçlar mümkün olduğunca az toplanmalıdır.

Ayrıca, saçların kolay şekil alabilir şekilde kesilmesi de saça yapılan işlemleri azaltacağından yağlanmayı azaltır. Örneğin perma yapılması, saçları kabartarak saçlı deriden uzaklaştırdığından, saçların yağlanmasını azaltır.

Elma sirkesi ve yağlı saçlar
Yağlı saçların tedavisinde en önemli doğal etken elma sirkesidir. Saç yıkandıktan sonra durulama suyuna karıştırılacak yarım çay bardağı elma sirkesi saçları canlı ve parlak gösterebileceği gibi daha ağır yaşlanan saç yapısına bürünmenizi sağlayacaktır.

Yıkama zamanı günde 1’i geçmemeli
Yağlı saçların yıkanması belirli bir zaman diliminde yapılması gerekmektedir. Sıklıkla yıkanan saçlarda saç derisindeki yağ hücreleri daha fazla çalışır ve böylelikle saçlar daha çabuk yağlanabilir. Dolayısı ile yağlı saçlar günde bir kez yıkanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder